03 mei

Voorbeeld van een daganalyse

Tam Tam Voorburg-Leidschendam

dinsdagochtend 9 april

Protestactie bewoners tegen volle afvalcontainers

Tijdens de Openbare Raadsvergadering wordt vanavond veel publiek verwacht. Voorburger Ap de Heus heeft iedere dag mails verstuurd om iedereen op te roepen om te protesteren tegen het beleid met betrekking tot de afvalcontainers in de gemeente. Dit staat voor vanavond omstreeks 19.30 uur op de agenda (drimble.nl, hetkrantje.nl). @VVEsGravenloo (199 volgers) retweette gisteren het bericht van @ VoorburgMidden (230 volgers) “Legen containers in #Bucaillestraat in #Voorburg loopt nog steeds niet goed. #gemlv http://t.co/stFwORS8g4

Toneelgroep De Gezellen gered

Het “nieuwe” Veur Theater (voorheen theater Camuz) biedt onderdak aan toneelgroep “De Gezellen” voor wat betreft repetitieruimte en speelplek. Op 25 maart zijn alle afspraken bekrachtigd en werd door beide partijen de handtekening gezet onder het huurcontract. “Voor “De Gezellen” komt hiermee een eind aan de onzekere financiële tijden van de afgelopen jaren”, meldt Oscar van Schijndel (drimble.nl, hetkrantje.nl).

Ondertekening afspraken woningbouwbeleid Leidschendam-Voorburg

De gemeente Leidschendam-Voorburg en de woningbouwcorporaties Vidomes en WoonInvest ondertekenden op 8 april de prestatieafspraken van het woonbeleid Leidschendam- Voorburg. Gezamenlijk streven de drie partijen naar voldoende woningen voor verschillende doelgroepen. Partijen maken afspraken over kwaliteit van de woningen en de woonomgeving. Daarom werken corporaties en gemeente intensief samen aan de fysieke en sociale leefbaarheid in de wijk (drimble.nl, midvliet.nl, nieuwsbank.nl, vidomes.nl, wooninvest.nl).

Via banden naar banen: bemiddeling succesvol

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een samenwerking gestart met vier erkende automobielbedrijven. Doel is inwoners aan een baan te helpen. De eerste resultaten zijn zichtbaar. Vier deelnemers doorliepen een training en een stage als “bandenexpert” en hebben een voorlopig arbeidscontract op zak (dichtbij.nl, drimble.nl, midvliet.nl, @HetKrantje (639 volgers)).

En verder:

 • * Vierde de gemeente het Museumweekend beperkt, met onder meer open dag in watermolen De Vlieger en houtzaagmolen De Salamander en handboogschieten op landgoed Dorrepaal (www.dichtbij.nl).
 • * Meldt @GBLdamVburg (191 volgers): “Centrale” huisvesting voor college & ambtenaren kwalitatief, hoogwaardig, modern ingericht. Raad blijft in verouderde werk/vergaderruimte”.
 • * Heeft het college van B&W het stedenbouwkundig plan voor de Duivenvoordecorridor ter vaststelling gestuurd naar de gemeenteraad (deweekkrant.nl, voorburgsecourant.nl).
 • * Is inmiddels ruim zeventig procent van het gemeentelijk grondgebied op dit moment voorzien van een nieuw bestemmingsplan. Deze week stemde het college in met de bestemmingsplannen ‘Nieuw Damsigt’, ‘Oosteinde-Parkweg’ en ‘t Loo’; hierover zal de gemeenteraad op 14 mei een besluit nemen (voorburgsecourant.nl).
 • * Meldt leidschendammer.nl dat het langdurig rumoer rond het nieuwe Damplein is verstild tot een briefwisseling tussen juristen; wethouder Houtzager noemt het nieuwe Damplan “Muiden-aan-de-Vliet.”
 •  * Neemt een groep gebruikers Tennispark Rozenrust over, waardoor wethouder Houtzager een probleem minder heeft (leidschendammer.nl).
 • * Leeft de Groene Basis als nooit tevoren, blijkt uit een interview met voorzitter Frieda Fruitema, die aangeeft na de klap van de bezuinigingen verrast te zijn hoe goed het nu gaat (deweekrant.nl, voorburgsecourant.nl).
 • * Staat de wederopbouwkerk St. Jozeph Opifex aan de Burgemeester Sweenslaan op de nominatie om Rijksmonument te worden (leidschendammer.nl).
 • * Is de parkeerplaats voor bezoekers van ziekenhuis Antoniushove verplaatst naar de Gruttolaan in verband met de nieuwbouw van het ziekenhuis; ook de tramhalte naast MCH Antoniushove is van 5 april tot 13 juli tijdelijk buiten gebruik (voorburgsecourant.nl).
 • * Is Pitch&Putt Leidschendam uitgeroepen tot ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar 2012, in een verkiezing onder alle 23 Pitch&Putt Golfbanen (franchiseplus.nl).
 • * Gaan 36 VMBO-leerlingen van Veurs Voorburg tijdens hun #MaS op 11 april 70 jongeren met een visuele beperking begeleiden.
 • * Houdt D66 op 24 april afdelingsvergadering (@D66LdamVburg 414 volgers, @Richardblad 6 volgers).
 • * Organiseren de Rotaryclubs in Voorburg op 30 mei het Groot Voorburgs Dictee met als goede doel de jaarlijkse boottocht voor ouderen van het Voorburgse Rode Kruis (hetkrantje.nl).